Maisto skonio ir estetikos svarba kavinėje

straipsniai avataras

Posted on :

viešojo maitinimo įstaigos reikalavimaiKai užsukate į kokią kavinę, tikitės skaniai pavalgyti. Nesvarbu, ar tai būtų kepyklėlė, ar restoranas, džiaugiatės gražia aplinka, bet be gero maisto nieko nebus. Todėl štai kas labai svarbu: viešojo maitinimo įstaigos reikalavimai sukurti ne šiaip sau. Jie orientuoti į sklandų su maistu susijusių įmonių darbą ir, žinoma, į klientų lūkesčių pateisinimą.

Viešojo maitinimo įstaigos reikalavimai yra susiję ne tik su maisto produktų kokybe, bet ir su patalpomis, įranga, apskaita ir kt. Bet koks verslas – tai įvairių procesų visuma. Maitinimo sektorius – ne išimtis. Kad ir kaip skaniai keptumėte picas, buhalterijos tvarkymo reikšmė vis vien išlieka. Kad ir kokią puikią kavą verdate, patalpos privalo atitikti standartus. T. y. svarbu visas komplektas, ne tik viena dalis.

Taip pat aktualu išskirti dvi puses – paslaugos teikėjų ir klientų. Pirmiesiems kyla klausimas, kaip dirbti pelningai. O maitinimo įstaigos lankytojai nori skaniai pavalgyti (dažniausiai tikimasi ir nepermokėti). Būtina patiekti higieniškai pagamintus patiekalus ir pernelyg neiššvaistyti pinigų, kad restoranas, kebabų kioskas ar kita įstaiga galėtų toliau vykdyti veiklą. Kitaip sakant, pelnas turėtų viršyti išlaidas.

Turbūt sutiksite, kad kavinės patrauklumą tikrai lemia patiekalų skonis. Kokie pagardai naudojami, kokios bulvytės siūlomos, kokios daržovės dedamos į sriubą – tik keli dalykai, padedantys sukurti dėmesio vertą skonį. Tačiau svarbu ne tik tai, bet ir estetika, kuri prasideda nuo aptarnavimo. Jei maistą padavėjai atneša mandagiai, tai jau pliusas. O jei lėkštės turinys neprimena jovalo, tai dar geriau. Juk apsilankę bare norime, kad viskas būtų nepriekaištinga, kad patiekalas džiugintų ne tik skoniu, bet ir estetiškai atrodytų. Kai kurie virėjai geba nustebinti – tikiesi ko nors paprasto, o akcentai būna sudėlioti išskirtinai. Kartais pakanka originalios formos lėkštės, kartais įdomesnio ingredientų išdėstymo.

Kalbant apie tai, kokie yra viešojo maitinimo įstaigos reikalavimai, svarbu žinoti, kad egzistuoja daugybė visokiausių reikalų. Susipažinimas su jais arba sumažina norą įkurti restoraną, arba kaip tik leidžia suprasti, jog viskas gali būti įgyvendinama. Pavyzdys – naudoto aliejaus surinkimas. Jei šis klausimas pasirodys komplikuotas, veikiausiai atmesite maisto įstaigos idėją. Tačiau gerai viską apgalvojus išsiaiškinama, kad pakanka tik šiek tiek įdirbio ir reikalai sutvarkomi sklandžiai.

Niekas nesako, kad pradžia bus lengva ir labai pelninga, tačiau laikui bėgant geros kavinės įvertinamos, lankytojai jas pamėgsta – ne tik patalpų interjerą, bet ir kavą, užkandžius, karštus patiekalus. Tad yra dėl ko stengtis – kiekvienas lankytojo ištartas „ačiū“ ar „skanu“ įkvepia ir toliau kurti šedevrus virtuvėje.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Paskutiniai straipsniai