Techniškai kanapių sėklos yra labai maistingos. Jos turi švelnų riešutų skonį ir dažnai vadinamos kanapių širdelėmis. Kanapių sėklose yra daugiau nei 30% riebalų. Juose yra labai svarbios riebalų rūgštys tokios kaip (omega-6) ir (omega-3). Kanapių sėklos yra puikus baltymų šaltinis, nes daugiau nei 25% visų jų kalorijų yra iš aukštos kokybės baltymų. Tai daug daugiau nei panašiuose maisto produktuose, tokiuose kaip chia sėklos ir linų sėmenys, kurių kalorijų yra 16–18% baltymų. Kanapių sėklos taip pat yra puikus vitamino E ir mineralų, tokių kaip fosforo, kalio, natrio, magnio, sieros, kalcio, geležies ir cinko, šaltinis. Kanapių sėklas galima vartoti žalias, virtas arba skrudintas. Kanapių sėklų aliejus taip pat yra labai sveikas ir Kinijoje naudojamas kaip maistas ir vaistas mažiausiai 3000 metų.
Kanapių sėklose gausu sveikųjų riebalų ir nepakeičiamų riebalų rūgščių. Kanapių sėklos yra tikras baltymų šaltinis ir kuris turi daug vitamino E, fosforo, kalio, natrio, magnio, sieros, kalcio, geležies ir cinko. Kanapių sėklos gali sumažinti širdies ligų rizika. Sėklose yra daug aminorūgšties arginino, kuri gamina azoto oksidą jūsų organizme. Azoto oksidas yra dujų molekulė, dėl kurios jūsų kraujagyslės išsiplečia ir atsipalaiduoja, todėl sumažėja kraujospūdis ir sumažėja širdies ligų rizika. Kanapių sėklose esanti gama-linoleno rūgštis taip pat siejama su uždegimo sumažėjimu, o tai gali sumažinti riziką susirgti tokiomis ligomis kaip širdies ligos. Yra teigiama jog vartojant kanapių sėklas ar kanapių aliejų galima sumažinti kraujospūdį, taip pat mažėja tikimybė susidaryti kraujo krešuliams ir o svarbiausia, kad tai puiki pagalba tiems, kurie yra patyrę širdies priepolius. Kanapių sėklų maistingumas suteiks daug naudos jūsų širdžiai ir visai kraujotakos sistemai.
Parašykite komentarą