3 nesudėtingi vieno puodo receptai: nustebins net visko mačiusius

rasytojas avataras

Posted on :

Vieno puodo receptai yra puikus būdas greitai ir be didelių pastangų paįvairinti pietus ar vakarienę. Dalinamės lengvomis patiekalų idėjomis, kuriomis galėsite pasinaudoti tada, kai norėsite sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų. 

Vištienos ir daržovių paella

Šis ispaniškas ryžių patiekalas dažniausiai patiekiamas su jūros gėrybėmis. Siūlome kiek kitokią, tačiau ne mažiau skanią, tradicinės paellos versiją.

Jums reikės:

  • 300 g vištienos šlaunelių;
  • 250 g smulkių ryžių, skirtų paellai;
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 2 kubeliais supjaustytų paprikų;
  • 3 skiltelių susmulkinto česnako;
  • 400 ml daržovių sultinio;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakepinkite vištieną, kol ši apskrus, įberkite paprikas, svogūnus ir česnaką, juos apkepkite apie 3 min. Tuomet berkite ryžius, prieskonius ir įpilkite sultinį. Troškinkite, kol ryžiai išvirs. Skanaus!

Šildanti lęšių sriuba

Vienas iš populiariausių vieno puodo receptų – daržovių sriuba. Ji yra tiršta bei soti ir tinka tiek vegetarams, tiek visavalgiams.

Jums reikės:

  • 200 g džiovintų žaliųjų lęšių;
  • 2 morkų, susmulkintų;
  • 1 poro, supjaustyto;
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais;
  • 1 skardinės (400 g) kubeliais pjaustytų pomidorų;
  • 1,5 l daržovių sultinio;
  • 2 a. š. kmynų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežių kalendrų ar kitų žalumynų (nebūtina).

Gaminimo eiga:

Sudėkite visus ingredientus į puodą ir troškinkite tol, kol lęšiai suminkštės. Prieš patiekdami sriubą galite ją papuošti šviežiomis kalendromis ar kitais mėgstamais žalumynais. Skanaus!

Avinžirnių ir špinatų karis

Lengvai egzotiškas, švelniai aštrus indiškas karis, kurį pagaminsite per pusvalandį.

Jums reikės:

  • 2 skardinių (po 400 g) konservuotų avinžirnių;
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 3 pomidorų, supjaustytų kubeliais;
  • 200 ml kokoso pieno;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • 2 a. š. kario miltelių;
  • 0,5 a. š. imbiero miltelių;
  • 2 a. š. garam masala prieskonių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežių kalendrų ar kitų žalumynų (nebūtina).

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, ant vidutinio stiprumo ugnies pakepinkite svogūną, suberkite visus prieskonius, tada įmaišykite avinžirnius, pomidorus ir supilkite kokosų pieną. Kaitinkite, kol troškinys užvirs. Įmaišykite špinatus ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol šie suminkštės. Taip gausite kvapnų ir sotų indišką karį. Skanaus!

Tikimės, kad šie nesudėtingi vieno puodo receptai Jums patiks ir paįvairins kasdienį maisto racioną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *