Kaip išsirinkti maltą kavą?

rasytojas avataras

Posted on :

Visi žino, kad puikus kavos puodelis gaunamas tinkamai paruošus kavą. Kavos pupelių rūšis ir kokybė turi didelę reikšmę galutiniam kavos skoniui. Štai kodėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai paruošti kavą ir kaip pasirinkti tinkamą kavą. Nors rinkoje yra didžiulis maltos kavos pasirinkimas, svarbu suprasti, kad kiekviena kavos rūšis yra skirtinga ir ne kiekviena jūsų pasirinkta kava duos geriausią rezultatą. Yra keletas dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis kavą, kuri labiausiai atitinka jūsų pageidavimus, nes malta kava taip pat turi būti techniškai paruošta. Šis straipsnis padės jums rasti tinkamą maltą kavą.

Pasirinkimas tarp arabikos ir robustos

Dvi pagrindinės kavos rūšys, kurias galima įsigyti maisto prekių parduotuvėse, yra Arabica ir Robusta. Kalbant apie skonį, arabika yra gerai subalansuota su kartumu ir rūgštumu, o Robusta yra stipresnio ir atšiauresnio skonio. Robusta turi daugiau kofeino nei arabika, todėl jos skonis kartaus. Tačiau reikia pastebėti, kad 100% arabika yra pati geriausia kavos rūšis, kuri yra pranašesnė už robustą. Taip pat nepamirškite, kad arabika auga įvairiose šalyse. Dėl šios priežasties kavos skonis ir kvapas skirsis priklausomai nuo regiono, kuriame buvo auginama kava. Pavyzdžiui, Brazilijos arabika turi riešutų poskonį, o Etiopijos arabika turi uogų užuominą. Taip pat yra keletas kavos gamintojų, kurie maišo abi kavos rūšis, kad sukurtų unikalų skonį. Galų gale, jūsų pasirinkimas tarp dviejų kavos rūšių priklausys nuo jūsų pageidavimų.

Kavos pakuotė turi įtakos kavos kokybei, nes skoniui gali tiesiogiai priklausyti šviesa ir deguonis. Todėl turėtumėte ieškoti tik maltos kavos, kuri yra sandariame inde, užsandarinta folijos popieriumi su vožtuvu, leidžiančiu pajusti kavos kvapą. Vožtuvas neleidžia orui patekti į vidų, o anglies monoksido perteklius gali išeiti. Dėl to kavos skonis yra nepakitęs. Jei rasite sandarų maltos kavos pakuotę su vožtuvu, didelė tikimybė, kad kavos kokybė bus pakankamai padori.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *